ZOEKIZ in een notendop

ZOEKIZ is een online platform dat particulieren en professionelen dichter bij elkaar brengt.
Het biedt hen de mogelijkheid om op een eenvoudige en efficiënte manier goederen, diensten en informatie te zoeken of aan te bieden.

Lokaal nieuws, acties & promoties, aankondigingen, evenementen, jobs, immo, auto, nieuwe & tweedehands zoekertjes, informatie en contactgegevens van lokale bedrijven, handelaars en verenigingen (cfr advertenties), enz.

En dit alles in eigen regio of heel Vlaanderen*, aan jou de keuze.

Items plaatsen

Afhankelijk van het type gebruiker kunnen er verschillende types van items worden ingestuurd: aangeboden, gevraagd, evenement, enz
Het aanmaken van deze items is kinderspel met onze handige templates:

 • selecteer het type item dat je wil aanmaken
 • vul het formulier in
 • bekijk hoe je item zal worden weergegeven en corrigeer waar nodig
 • stuur je nieuwe item in

Maar ook een item aanpassen of verwijderen is zo gepiept.

Bovendien heb je altijd een duidelijk overzicht van je eigen items en kan je ook andere items aan een lijst met eigen favorieten toevoegen. Op deze manier vind je je belangrijkste items altijd gemakkelijk terug!

Items bekijken & zoeken

Na inloggen krijg je alle items in chronologische volgorde te zien zodat meteen duidelijk is wat er is bijgekomen sinds je laatste bezoek.
Geen gedoe met "meest populair", "laatst op gereageerd", enz want dat maakt het alleen maar onhandiger om iets terug te vinden.

Met behulp van categorieën en filters kan je op een eenvoudige manier het aantal items reduceren tot wat je op dat moment interesseert.
Of je nu op zoek bent naar tweedehands boeken binnen je eigen gemeente, promoties van lokale handelaars, een nieuwe job dicht bij huis of wil je enkel weten wat er komend weekend allemaal te doen is in je buurt... even filteren en je vindt meteen wat je zoekt.

Een simpele klik op een item toont je alle details, inclusief eventuele bijhorende reacties

Communiceren

ZOEKIZ wil zijn steentje bijdragen aan het sociale leven van zijn gebruikers. Vaak zal je mensen uit je buurt tegenkomen die je al langer kent, maar ook nieuwe contacten leggen is hier een fluitje van een cent!

Zowel particuliere als professionele gebruikers kunnen reacties plaatsen onder een item of contact opnemen via een privébericht. Zo kan je op een eenvoudige manier laten weten dat je interesse hebt of de plaatser om extra info vragen.

Zodra je een reactie of bericht ontvangen hebt, wordt je hiervan op de hoogte gebracht via een melding bovenaan het scherm.

Indien gewenst kunnen publieke reacties ook uitgeschakeld worden per item.

Adverteren

Eigen advertentiesysteem

Wij hebben er voor gekozen om een eigen advertentiesysteem te ontwikkelen in plaats van een bestaand systeem te gebruiken.
Het voordeel hiervan is dat we geen tracking cookies, pixels of andere privacy-gevoelige technieken moeten gebruiken om relevante advertenties te kunnen tonen.

Doeltreffend

Niettegenstaande kunnen we er met ons systeem voor zorgen dat elke gebruiker relevante advertenties te zien krijgt uit z'n eigen regio.
Voor de adverteerders heeft het als grote voordeel dat we kunnen garanderen dat hun advertentie door iedere gebruiker** gezien wordt!

Betaalbaar voor iedereen

Bovendien is dit doeltreffend advertentiesysteem voor iedereen betaalbaar dankzij onze zeer scherpe tarieven!

** Elke gebruiker uit de betreffende regio die actief gebruik maakt van het platform

Gepersonaliseerde bedrijfspagina

Elke adverteerder krijgt bovenop zijn advertentieruimte ook een bedrijfs- of verenigingspagina.
Op deze pagina kan de zaak of vereniging in detail omschreven worden en kan men ook de nodige bijkomende informatie verschaffen zoals openingsuren, verlofperiode, uurrooster, enz

Uiteraard worden hier ook alle contactgegevens vermeld en is er zelfs een mogelijkheid voorzien om de adverteerder te contacteren via een privébericht

Kortom, alle informatie van de bedrijven, handelaars en verenigingen binnen handbereik!

Rubrieken

Met onze handige rubrieken vind je snel wat je zoekt.

Geen gedoe met subrubrieken of ellenlange lijsten van categorieën. Selecteer gewoon de hoofdrubriek, filter eventueel op locatie of inhoud en je krijgt meteen de gewenste resultaten.
Zo hebben we aparte rubrieken voor auto's, immo, jobs, evenementen, enz

Ben je op zoek naar contactgegevens van een lokale handelaar of vereniging? Geen probleem: ga naar de rubriek voor lokale adverteerders, klik door op de gewenste adverteerder en je hebt meteen alle gegevens binnen handbereik! Je kan hem zelfs meteen een privéberichtje sturen als je dat wil.

Onze troeven

 • GRATIS voor elk type gebruiker, zowel particulieren als professionals(1).
 • Ongezien lage prijzen voor onze optionele pakketten(1).
 • Zet al je producten, diensten en/of realisaties in de kijker.
 • Jouw vraag en aanbod in je eigen regio of in heel Vlaanderen*, jij beslist!
 • Denk aan het milieu! Veel spullen verdienen het niet om al in de vuilbak te belanden en hebben recht op een tweede leven.
 • Nieuws uit het gemeentehuis vers van de pers.
 • Blijf op de hoogte van alle toffe evenementen.
 • Vind hier de job van je leven.
 • Handige gidsen voor het opzoeken van bedrijven, verenigingen en scholen in je regio.
 • Wees sociaal! Communiceer snel en eenvoudig via het berichtensysteem van ZOEKIZ.
 • Super gemakkelijk in gebruik, dus voor jong en oud toegankelijk.
 • Geen rommeltje bij ons, we houden het graag overzichtelijk.
 • Met de hulp van handige filters vind je snel wat je zoekt.
 • Specifieke invoermogelijkheden voor auto's en vastgoed.
 • En dit alles ook op tablet of smartphone voor de mobiele gebruiker.

(1) Optioneel kan je extra pakketten aankopen voor bijkomende functionaliteit (bv adverteren), maar je kan zelf bepalen of en wanneer je dit wil.

Geschikt voor elk type gebruiker

(Klik op een gebruikerstype voor meer informatie)

* De provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en het Vlaams en Brussels Hoofdstedelijk Gewest