Het kopiëren of herpubliceren van inhoud van deze website is ten strengste verboden zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbenden.
De plaatser is verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.
19/04/2024
19/04/2024

Anastasia

Modern en klassiek wonen in het Heide-Kalmthout

Op dit perceel, in het centrum van Heide, zijn twee gebouwen opgericht, waarvan één grenst aan de Heidestatiestraat en het andere aan de Marguerite Corstiaenslaan, in totaal goed voor 17 appartementen en één handelsgelijkvloers.

Een duo bouw in enerzijds in de Heidestatiestraat een moderne stijl en aan de Marguerite Corstiaenslaan een klassieke bouwstijl.

Het streefdoel voor het gehele gebouw aan de Heidestatiestraat is het behalen van E-peil 20.

Door een nauwe samenwerking met de bouwpromotor en de EPB-verslaggever is er een oplossing gevonden om de appartementen energiezuinig onder E-peil 20 te krijgen. Doordat er onvoldoende plaats is op de daken om een serieuze hoeveelheid zonnepanelen te plaatsen voor E-peilen onder E20, diende men alle mogelijke ‘state of the art’ technieken toe te passen, zodoende E20 te behalen. Dit is dan ook gelukt door een goede samenwerking van het bouwteam!

Het allernieuwste Renson ventilatiesysteem D Flat Flux+ met een buitengewoon thermisch rendement voor een plafondmodel, heeft uiteindelijk voor de laatste doorslag gezorgd, zodat de appartementen tussen de 4 en 6 extra E-peil-punten konden dalen om onder E20 te geraken. Dit mede dankzij een nauwe samenwerking tussen Veilico (als EPB-verslaggever) en Renson in het testen van hun systemen voor de nodige feedback, vooraleer deze op de markt komen. Op die manier was Veilico reeds in staat om dit ventilatiesysteem te testen, vooraleer deze was erkend en uitgerold naar de markt. Een mooi voorbeeld dus van hoe Veilico probeert mee te zijn met de nieuwste trends en haar steentje bijdraagt aan de toekomst van onze bouwsector.

Veilico heeft hier ook de veiligheidscoördinatie, ventilatieverslaggeving en luchtdichtheidsmetingen voorzien.Contact

Heuvelplein 12
2910 Essen
Het kopiëren of herpubliceren van inhoud van deze website is ten strengste verboden zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbenden.
De plaatser is verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Created by 2BuildIT, powered by ZOEKIZ®