Het kopiëren of herpubliceren van inhoud van deze website is ten strengste verboden zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbenden.
De plaatser is verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.
26/09/2018
26/09/2018

Nieuwe ziekenwagen op komst voor Essen

ESSEN - De gemeenteraad zette op voorstel van burgemeester Gaston Van Tichelt het licht op groen om een nieuwe gemeentelijke ambulance aan te kopen. De huidige ambulancewagen is inmiddels zeven jaar oud en telt meer dan 240.000 kilometer.

De ambulance van Essen rukte vorig jaar maar liefst 584 keer uit, dikwijls voor levensreddende interventies. “De gemeentelijke ambulancedienst is een paradepaardje van Essen”, zegt de burgemeester. “Daarnaast verzorgt de dienst ook cursussen, bv. om van Essen een ‘hartveilige gemeente’ te maken. Het team van onze ambulancedienst verdient dan ook het beste materiaal.”

“De ambulance van Essen rukte vorig jaar maar liefst 584 keer uit, dikwijls voor levensreddende interventies.”

“De huidige ambulancewagen is een topper”, zegt Van Tichelt. “Met een verlengd chassis en de technologische apparatuur is het een wagen die bovengemiddeld is. Toch moeten we uitkijken naar een opvolger. De ambulancedienst rijdt ongeveer 30.000 km/jaar. Met een leveringstermijn van ongeveer anderhalf jaar (tijd tussen beslissing vandaag en de effectieve levering), was dan ook aangewezen om deze beslissing te nemen.”

“Onze ambulance redt letterlijk levens. Een nieuwe ambulancewagen kopen is dan ook heel goed besteed belastinggeld. We schatten dat deze nieuwe wagen 241.000 euro gaat kosten. Dat is veel geld, maar daarmee zullen we dan in Essen kunnen blijven beschikken over een heel performante wagen van dezelfde categorie als de huidige. Onze inwoners, en onze ambulanciers, verdienen dat”, besluit de burgemeester nog.

Tekst en foto ontvangen van Margo Tilborghs.

Contact

Albert Yssackersstraat 29
2910 Essen
Het kopiëren of herpubliceren van inhoud van deze website is ten strengste verboden zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbenden.
De plaatser is verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Created by 2BuildIT, powered by ZOEKIZ®